標題: Dark crystal vg 三人隊制邀請賽(私賽) FINAL
無頭像
yyzz456
騎士團新丁

積分 16
帖子 6
註冊 2014-2-10
用戶註冊天數 3699
狀態 離線
61.238.18.126
Dark crystal vg 三人隊制邀請賽

日期:1月12日∼1月20日接受報名
1月23日8:00p.m抽出3隊參賽(會有youtube直播抽籤)
2月1日至2月14日完成所有比賽(請自行約戰)

時間:未定 (請自行約戰)

地點:油麻地集會

參加費$60(被抽中的三隊才要交)

内容:
三人隊制賽,只會在所有參加隊伍中抽出3隊進行約戰比賽,使用卡组為純系列,
被抽中的3隊將會同本團代表隊進行Clan-Fight,有專人聯絡约戰,
由於本邀請賽會po上youtube頻道,所以將會拍下對戰過程,
此外參加隊伍不論輸赢也會有獎品

報名方法:
☆在Facebook inbox Simba yeung
☆在此inbox yyzz456
☆Email本團(darkcrystal58@gmail.com)

報名格式:
隊名:
隊長名:
聯絡電話(for約戰用):
*如果是Email本團,標題為:DC VG 三人隊制邀請賽

抽籤隊單:

No. 隊名
1. Ller
2. 神狼之空中庭院
3. 抽中先諗
4. 陽光之風
5. 樂天熊仔糖
6. Vbusters
7. Quatre Knights
8. S.H.Ark Knight
9. 純情lemon廚新星
10. Season4

_____________________________________________________________________DCVG三人邀請賽-介紹預告:  https://www.youtube.com/watch?v=JDsDnRhAOYI
FaceBook專頁: https://www.facebook.com/darkcrystal0vanguard
DCVGT邀請賽-(抽籤直播) : https://www.youtube.com/watch?v=OmzJypO3Jq8

請大家多多支持

無頭像
HOUKI
騎士團新丁

積分 28
帖子 18
註冊 2014-9-14
用戶註冊天數 3484
狀態 離線
123.136.6.75
既然話邀請賽
咁你地係咪好勁架??
有冇DK之王同WGP代表d水平架?

無頭像
yyzz456
騎士團新丁

積分 16
帖子 6
用戶註冊天數 3699
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 HOUKI 於 2015-1-17 06:19 PM 發表
既然話邀請賽
咁你地係咪好勁架??

其實只是私人公開活動.
如果你係間勁5勁既話,
只可以講正常三人隊.
如果你想知水平既話:
參加本活動就會知.

matt (Clan)
騎士團新丁

積分 28
帖子 18
註冊 2014-1-29
用戶註冊天數 3712
狀態 離線
112.119.27.144

QUOTE:
原帖由 HOUKI 於 2015-1-17 06:19 PM 發表
既然話邀請賽
咁你地係咪好勁架??

樓上口氣未免有些太狂了吧
別人搞比賽, 你有興趣的報名就是了, 需要這樣串搞手嗎?
話說回來, 搞手厲害不厲害, 於你何礙?
搞手又沒有必要show quali
先聲明, 我只是個小人物, 不用問我有啥實力了

無頭像
項天仇
旋風劍士

積分 492
帖子 492
註冊 2014-2-5
用戶註冊天數 3705
狀態 離線
218.252.125.54
其實勁既人/隊如DK 7仔、曼聯阿仙奴,通常都係被邀請參賽而唔係舉行邀請賽請人同自己打吧?

港隊都成日邀請國際勁旅黎香港比賽啦,
2 樓幾時產生左一定要好勁先可以邀請人地黎比賽既錯覺?~_~

凌兒
先導者

積分 10125
帖子 115
註冊 2014-1-27
用戶註冊天數 3714
狀態 離線
203.210.6.88

QUOTE:
既然話邀請賽
咁你地係咪好勁架??

我明白你也只是想和強者打,不過有必要難為搞手?
你大可以去參賽睇下人地是甚麼水平,並不需要使用狂妄的口氣,搞手只是想辦一次活動讓大家參與而已。
利申,D top frighter們呢D上位者,通常都係去挑人機而唔係坐係boss房到等人來挑架順提,我只是一個廢渣新手,請巨巨教我打deck (拖走

無頭像
HOUKI
騎士團新丁

積分 28
帖子 18
註冊 2014-9-14
用戶註冊天數 3484
狀態 離線
182.239.113.195
我吾知點解345樓既人會有咁既理解(你靠自己推測得出來既結果請不要加在我身上
第二、我並冇話吾比佢搞+為難佢
我只係用客觀去提問實力
當中並冇用諷刺同辱罵既詞語
又何來狂
第三
就如4樓所言勁既人、例如DKjerry大大等等都係被邀請又吾係主動伸請
樓主講到明係邀請 而非交流  咁我自然可以理解主辨者有一定程度實力吧
如果搞手是想比大家參與 應叫交流而非邀請
照我所看搞手其實有一定程度只是想展示一下自己所謂的實力?w

無頭像
yyzz456
騎士團新丁

積分 16
帖子 6
用戶註冊天數 3699
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 HOUKI 於 2015-1-18 02:56 PM 發表
我吾知點解345樓既人會有咁既理解(你靠自己推測得出來既結果請不要加在我身上
第二、我並冇話吾比佢搞+為難佢
我只係用客觀去提問實力
當中並冇用諷刺同辱罵既詞語
又何來狂
第三
就如4樓所言勁既人、例 ...

那你參加吧想知實力的話

無頭像
項天仇
旋風劍士

積分 492
帖子 492
註冊 2014-2-5
用戶註冊天數 3705
狀態 離線
218.252.125.54
因為 2 樓講到好似 「無WGP 代表既水平有咩資格搞邀請賽」咁
你言者有無心我唔知啦,你注意下自己講野會唔會令人誤會甚至反感啦~^_^~

QUOTE:
就如4樓所言勁既人、例如DKjerry大大等等都係被邀請又吾係主動伸請
樓主講到明係邀請 而非交流  咁我自然可以理解主辨者有一定程度實力吧
如果搞手是想比大家參與 應叫交流而非邀請
照我所看搞手其實有一定程度只是想展示一下自己所謂的實力?w

我吾知點解你會有咁既理解(你靠自己推測得出來既結果請不要加在搞手身上

搞手都係邀請高手黎拍片比賽
同佢自己實力有咩關係?
無實力又或者打Deck 唔勁就唔可以搞比賽?
美國佬成日主辦大型比賽係咪代表高生自己打 Deck 有WGP 代表既實力?
武士道搞啲表演賽邀請大賽優勝者同 VG 聲優打Deck,係咪代表聲優個個都好勁?
香港足球隊耐唔耐就邀請啲知名球隊黎香港比賽,係咪代表佢地其實有一定程度只是想展示一下自己所謂的實力?

見到咁唔make sense既推論忍唔住吐槽
如有得罪請見諒

PS: 如果真係要分「邀請」同「交流」既話,個人覺得
「邀請賽」通常係邀請實力/地位比自己高既,所以用邀請呢個較謙遜既字眼
「交流賽」就無限定,所以用交流呢個較中性既字眼
「巴西足協邀請香港足球隊與巴西國家隊打邀請賽」,點聽都覺得怪怪的~_~
你點睇?

無頭像
yyzz456
騎士團新丁

積分 16
帖子 6
用戶註冊天數 3699
狀態 離線
大家記得看直播喔

無頭像
vanguard
騎士團新丁

積分 17
帖子 7
註冊 2014-6-12
用戶註冊天數 3578
狀態 離線
119.247.128.152
hi,想問會唔會係到公佈幾時打?
想現場睇